سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیش نگری تغییرات پهنه سیل گیر زیر حوزه شاندیر مشهد در دهه 2030 توسط سامانه اقلیمی-هیدورلوژیکی تحت گرمایش جهانی

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,046

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SNCC02_238

Index date: 28 September 2018

پیش نگری تغییرات پهنه سیل گیر زیر حوزه شاندیر مشهد در دهه 2030 توسط سامانه اقلیمی-هیدورلوژیکی تحت گرمایش جهانی abstract

مطالعات متعدد نشان دادهاند که رخدادهای حدی اقلیمی از جمله آستانه بارشهای سنگین در دهه های آینده افزایش مییابد که موجب افزایش پهنه های سیلگیر میگردد. در این مطالعه اثر گرمایش جهانی بر پهنه های سیلگیر زیر حوزه شاندیر در دهه 2030 (دوره (2021-2050 تحت دو سناریوی واداشت تابشی RCP4.5 و RCP8.5 حاصل از برونداد ریزمقیاس شده مدل گردش کلی CanESM2 توسط سامانه تلفیقی RegCM4.2-WetSpa-HECRAS مورد بررسی قرار گرفت؛ به اینصورت که برونداد مدل گردش کلی با وضوح اولیه 2,8×2,8 درجه تا وضوح 60×60کیلومتر توسط مدل RegCM4.2 ریزمقیاس گردید و با بکارگیری داده های مشاهداتی ایستگاهی تصحیح شدند. شرایط هیدرولوژیک و جریان در آبراهه اصلی به ترتیب توسط مدلهای WetSpa و HEC-RAS شبیهسازی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که شدت رگبار، دبی حداکثر و پهنه های سیلگیر در آینده بیشتر خواهد. با افزایش محدوده سیلگیر، درصد بیشتری از مساحت جاده ها، مناطق مسکونی و باغات و پلها در حوزه شاندیز تحت تاثیر سیل قرار میگیرد.

پیش نگری تغییرات پهنه سیل گیر زیر حوزه شاندیر مشهد در دهه 2030 توسط سامانه اقلیمی-هیدورلوژیکی تحت گرمایش جهانی Keywords:

پیش نگری تغییرات پهنه سیل گیر زیر حوزه شاندیر مشهد در دهه 2030 توسط سامانه اقلیمی-هیدورلوژیکی تحت گرمایش جهانی authors

سمیه مشاری عشق آباد

دکتری آبخیرداری، دانشگاه هرمزگان

ایمان باباییان

استادیار، پژوهشکده اقلیم شناسی، سازمان هواشناسی کشور

احمد نوحه گر

استاد، دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست، دانشگاه تهران

سیروس ارشادی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه هرمزگان

مقاله فارسی "پیش نگری تغییرات پهنه سیل گیر زیر حوزه شاندیر مشهد در دهه 2030 توسط سامانه اقلیمی-هیدورلوژیکی تحت گرمایش جهانی" توسط سمیه مشاری عشق آباد، دکتری آبخیرداری، دانشگاه هرمزگان؛ ایمان باباییان، استادیار، پژوهشکده اقلیم شناسی، سازمان هواشناسی کشور؛ احمد نوحه گر، استاد، دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست، دانشگاه تهران؛ سیروس ارشادی، استادیار، دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه هرمزگان نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی آب و هواشناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تغییر اقلیم، سیل گیری، شاندیز، CMIP5، RegCM4.2 و HEC-RAS هستند. این مقاله در تاریخ 6 مهر 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1046 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مطالعات متعدد نشان دادهاند که رخدادهای حدی اقلیمی از جمله آستانه بارشهای سنگین در دهه های آینده افزایش مییابد که موجب افزایش پهنه های سیلگیر میگردد. در این مطالعه اثر گرمایش جهانی بر پهنه های سیلگیر زیر حوزه شاندیر در دهه 2030 (دوره (2021-2050 تحت دو سناریوی واداشت تابشی RCP4.5 و RCP8.5 حاصل از برونداد ریزمقیاس شده مدل گردش کلی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تغییر اقلیم و سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پیش نگری تغییرات پهنه سیل گیر زیر حوزه شاندیر مشهد در دهه 2030 توسط سامانه اقلیمی-هیدورلوژیکی تحت گرمایش جهانی با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.