سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش پروتئین ها و پپتید های زیست فعال در مواد غذایی

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,815

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCFOODI25_271

Index date: 16 June 2019

نقش پروتئین ها و پپتید های زیست فعال در مواد غذایی abstract

پروتئین ها از اجزای اصلی در مواد غذایی هستند، که دارای خواص تغدیه ای، عملکردی و بیولوژیکی هستند. پپتید های زیست فعال اجزای پروتئینی هستند که بعد از آزاد شدن توسط هیدرولیز آنزیمی عملکردهای فیزیکوشیمیایی متعددی از خود بروز میدهند. در سال های اخیر مشخص شده که پروتئین های رژیمی یک منبع غنی از پپتیدهای زیست فعال را فراهم می آورند. در حال حاضر به خوبی اثبات شده که پپتیدهای زیست فعال می توانند درنتیجه گوارش پروتئین های غذایی در معده و روده طی تخمیر مواد غذایی با باکتری های اسیدلاکتیک تولید شوند. یکی از نقش های مهم پپتیدهای زیست فعال فعالیت آنتی اکسیدانی است. علاوه بر این، پپتیدها دارای اثرات ضد میکروبی، ضد فشار خونی، ، ضد چاقی، تنظیم ایمنی بدن، کاهش کلسترول خون، افزایش جذب املاح و ضد انقعاد خون دارند. این پپتیدها از پیش ماده پروتئین ها به سه روش تولید می شوند. روش اول توسط آنزیم های گوارشی صورت می گیرد که آبکافت آنزیمی می باشد. دومین روش تخمیر به وسیله کشت آغازگر پروتئولیتیک است. روش سوم، تجزیه پروتئین توسط آنزیم های مشتق شده از موجودات ذره بینی یا گیاهان است. امروزه به دلیل عوارض جانبی شدید ناشی از پپتیدهای مصنوعی و داروهای پیشگیری از بیماری های متعدد اثرات پپتیدهای زیستی طبیعی در سلامتی از طریق جلوگیری از عفونت ها و بیماری ها، مورد توجه قرار گرفته است. این مقاله، به بررسی منابع تولید پپتیدهای زیست فعال، روش های تولید و کاربرد آنها در مواد غذایی می پردازد.

نقش پروتئین ها و پپتید های زیست فعال در مواد غذایی Keywords:

نقش پروتئین ها و پپتید های زیست فعال در مواد غذایی authors

زینب ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران

راحیل رضایی کماسی

استادیار علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران

مقاله فارسی "نقش پروتئین ها و پپتید های زیست فعال در مواد غذایی" توسط زینب ناصری، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران؛ راحیل رضایی کماسی، استادیار علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پروتئین، پپتیدهای زیست فعال، خاصیت آنتی اکسیدانی، مواد غذایی هستند. این مقاله در تاریخ 26 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1815 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پروتئین ها از اجزای اصلی در مواد غذایی هستند، که دارای خواص تغدیه ای، عملکردی و بیولوژیکی هستند. پپتید های زیست فعال اجزای پروتئینی هستند که بعد از آزاد شدن توسط هیدرولیز آنزیمی عملکردهای فیزیکوشیمیایی متعددی از خود بروز میدهند. در سال های اخیر مشخص شده که پروتئین های رژیمی یک منبع غنی از پپتیدهای زیست فعال را فراهم می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش پروتئین ها و پپتید های زیست فعال در مواد غذایی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.