بررسی تنوع مورفولوژیکی جمعیت های آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak) بومی ایران

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,324

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_247

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

گیاهان جنس آویشن بطور گسترده در مناطق مختلف جهان به عنوان نوشیدنی، طعم دهنده و داروی گیاهی بکار می روند. هدف این تحقیق بررسی خصوصیات کمی ژرم پلاسم آویشن دنایی (Thymus daenensis) جمع آوری شده از غرب کشور برای استفاده در برنامه اصلاحی و بهنژادی می باشد. بدین منظور 10 گیاه کامل آویشن دنایی در مرحله تمام گل از شش جمعیت واقع در چهار استان مختلف جمع آوری گردید و پس از ارزیابی خصوصیات ریخت شناسی، نتایج به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS تجزیه خوشه ای شد و براساس آن جمعیت های مورد مطالعه گروه بندی گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که همه جمعیت ها در چهار گروه قرار می گیرند، جمعیت های اراک و ملایر در یک گروه، جمعیت های همدان 1 و لرستان در گروه دیگر و جمعیت های دنا و همدان 2 بطور مجزا، هر یک در گروه های دیگری قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آ»ده می توان بیان کرد که شرایط متنوع اکولوژیکی حاکم بر رویشگاه های گسترده گونه آویشن دنایی می تواند بر روی صفات رویشی و زایشی این گونه تاثیر گذار باشد بطوریکه نمونه اراک و ملایر بدلیل شرایط مطلوبتر دارای خصوصیات رشدی بارزتری نسبت به سایر نمونه ها بوده و از این جهت برای استفاده در کارهای اصلاحی ارجحتر به نظر می رسند.

Authors

علیرضا روستایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه تهران

سیدمحمد فخرطباطبایی

استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

رضا امیدبیگی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه سفیدکن

عضو هیئت علمی موسسه جنگل ها و مراتع

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :