بررسی تاثیر تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی بر عملکرد، درصد اسانس و کامازولن بابونه آلمانی اصلاح شده رقم پرسو (Presov)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,228

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_274

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

به منظور بررسی تاثیر تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی بر عملکرد، درصد اسانس و درصد کامازولن بابونه آلمانی اصلاح شده رقم پرسو (Presov) آزمایشی بصورت کرت های خرد شده و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انام پذیرفت. فاکتور اصلی شامل سه تاریخ کاشت (15 آبان، 15 اسفند و 15 فروردین ماه) و فاکتور فرعی شامل سه میزان لذر مصرفی (0/2، 0/4 و 0/8 گرم در متر مربع) بود. نتایج بیانگر اثر معنی دار تاریخ کاشت بر تمام صفات مورد اندازه گیری بود ولی میزان بذر مصرفی بر هیچ یک از صفات مورد مطالعه اثر معنی داری نداشت. اثر متقابل این دو فاکتور نیز بر تمامی صفات مورد اندازه گیری تاثیر معنی داری گذاشت. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت 15 آبان دارای بیشترین عملکرد گل تر(749/1 گرم) و عملکرد گل خشک (175/1 گرم) بود ولی بیشترین میزان اسانس و کامازولن ( به ترتیب 0/59 و 5/62 درصد) به تاریخ کاشت 15 اسفند ماه تعلق داشت. در بررسی اثر متقابل تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی، بیشترین عملکرد گل تر و خشک( به ترتیب 810 و 198/2 گرم) به تیمار کاشت 15 آبان ماه و استفاده از 0/8 گرم بذر در متر مربع تعلق داشت ولی بیشترین میزان اسانس و کامازولن(به ترتیب 0/63 و 5/9 درصد) مربوط به تیمار تاریخ کاشت 15 اسفند ماه و استفاده از 0/4 گرم بذر در متر مربع بود. با توجه به نتایج حاصل به نظر می رسد 15 اسفند ماه بهترین تاریخ کاشت و 0/4 گرم بذر در متر مربع بهترین میزان بذر مصرفی جهت کاشت بابونه آلمانی اصلاح شده رقم پرسو در محل مورد تحقیق می باشد.

Authors

محمدتقی عبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی دانشکده کشاور

مجید عزیزی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

رضا امیدبیگی

استاد تولید و فرآوری گیاهان دارویی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مد

محمد حسن زاده خیاط

استاد شیمی دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امیدبیگی، رضا. 130. بررسی تیپ های شیمیایی بابونه های خودروی ...
  • عزیزی، مجید. 1385. مطالعه چهار رقم Matricaria chamomilla (L.)بابونه اصلاح ...
  • نمایش کامل مراجع