کابوسی به نام خیانت ؟ از دید روانشناسی

6 بهمن 1401 - خواندن 6 دقیقه - 2570 بازدید



 دختر و پسری که برای رفتن زیر یک سقف روز شماری می کنند آمال و آرزوهای مختلفی دارند . عروسی بگیرند ، بچه دار شوند ، ماشین دلخواهشان را بخرند ، خانه شان را بزرگتر کنند ، سفر های مختلف بروند و ... خب در بهترین حالت ، این شاید ها با خاطراتی خوش می آیند و برای زوجین به یادماندنی میشوند .

اغلب همسرانی که با این خاطرات زندگی می کنند . همیشه شریک غم و شادی هم بوده و در تمام دوران زندگی متعهد و وفادار به یکدیگرند ، اما در مقابل زوج هایی هم هستند که با وجود خاطراتی شاد و ماندگار ، به دلیل برخی فشارها ، مشکلات و کمبودهای زندگی ، یا اعتیاد و یا به دلیل عقاید سست و متزلزل در برهه ای از زندگی مشترک راه خود را گم کرده و دچار خیانت به همسر میشوند .

 پای نفر سومی در میان است ؟..

 خیانت منفورترین واژه ای است که حتی شنیدن نام آن دلهره آور است . خیانت زمانی رخ میدهد ، که هیچ گونه پیوند عاطفی و اخلاقی بین زوجین نباشد . خیانت اعتماد و اطمینان بین همسران را از بین برده و ادامه زندگی را برای یکی از طرفین دشوار میکند . در بیشتر مواقع همسری که مورد بی وفایی یا خیانت قرار گرفته بشدت سرخورده میشود و حتی با تصمیم عجولانه ممکن است میدان را برای نفر شخص سوم خالی کند . 

بنا به گفته های آسیب شناسان شایع ترین خیانت هایی که در جامعه کنونی ما رواج دارد . خیانت عاطفی ، خیانت جنسی و خیانت اینترانتی و فضای مجازی است . در خیانت عاطفی ، یکی از زوجین از نظر احساسی به شخص دیگری به غیر از همسر خود علاقه مند میگردد . از صحبت کردن با شخص دوم لذت میبرد و تمایل دارد که اوقات فراقت خود را هم با او بگذارند . اغلب این افراد فرار از خانه و خانواده را به علت کمبود محبت های عاطفی ، نق زدن های دائمی یا نزاع و مجادله های همسر خود می دانند. اما در خیانت جنسی ، هیچگونه احساس و عاطفه ای میان فرد و یا طرف مقابلش وجود ندارد و تنها روابط جنسی و هیجانی موجب این رفتار ناپسند و غیر مشروع می شود . در واقع اغلب این افراد توانایی نه گفتن در روابط جنسی را ندارند و حتی ممکن است شرائطی برای آنها پیش آید که نتوانند در مقابلش بایستند . لذا همین حس برتری جویی باعث گرایش آنها به روابط نامشروع می شود . 

 خیانت اینترانتی :

در خیانت اینترانتی یا سکس چت هم ، فرد متاهل با فردی که همسر او نیست گفتگو کرده و تصاویر ، مشخصات یا مسائل خصوصی دو طرف رد و بدل می شود . اما چرا برخی همسران خیانت می کنند . ؟

علل و عوامل گرایش به خیانت...

 به گفته روانشناسان و محققان صاحب نظر ، یکی از عوامل خیانت فرد متاهل ، گذشته ی اوست . فردی که در یک خانواده غیر متعهد و بی بندوبار پرورش یافته و بزرگ شده به نوعی با تربیت سالم بیگانه است ، یعنی نمیداند که روابط سالم حاکم بر خانواده چیست و چگونه است . این گونه افراد ارتباط بی قید و شرط ، برقراری روابط نامشروع و ابراز تمایلات احساسی نابجا به جنس مخالف ( نامحرم ) را جزئی از زندگی خود میدانند و حتی پس از ازدواج نیز این روابط را حفظ کرده و به آن ادامه میدهند . تنهایی و بیکاری نیز یکی دیگر از عوامل گرایش به خیانت است . اینگونه افراد در زمان فراغت با جنس مخالف ارتباط برقرار کرده و به نوعی وقت خود را پر می کنند . از سوی دیگر وقتی در جامعه روابط ناشایست رواج یابد و علنی شود ، روابط برخی از زنان و مردان آزادانه شده و قبح و زشتی آن کمرنگ و در نهایت عادی می شود . در این زمان احتمال دارد برخی از ( همسران )جذب وسوسه های پر زرق و برق شده و بخواهند این گونه روابط را تجربه کنند . برخی افراد نیز به علت آنکه دوران مجردی محدودی داشته اند ، اینگونه می پندارند که ازدواج باعث محدودیت و مانع خوشگذرانی آنها شده است . بنابراین شرکت در پارتی ها ، ارتباط بی جای زیاد با جنس مخالف و ... در آنها انگیزه ای برای خیانت به شریک زندگی می شود . مشکلات مالی و اقتصادی را هم نباید نادیده گرفت . تمایل به داشتن زندگی های پر زرق و برق ، مجلل و مدگرایی از دیگر عوامل بروز خیانت محسوب می شود . البته ( بر اساس استثنا میباشد و شاید کلیت نداشته و همه از دید روانشناسی و عمق فاجعه می باشد ) در ضمن دستیابی به موقعیت های اجتماعی بالاتر ، تنوع در بدست آوردن جذابیتهای جنسی ، شناخت نداشتن کامل زوجین از نیازهای یکدیگر ، نبود ارتباط صمیمانه و عاطفی ، ضعف مبانی اخلاقی و تربیتی ، ازدواجهای ناهمگون و اجباری ، ازدواج هایی که بر اساس احساسات و بدون آگاهی سر گرفته اند ، ارضاء نشدن سالم نیازهای جنسی و روحی در نهاد خانواده ، نبود جذابیت در همسر ان ، انتقام از رفتار خیانتکارانه همسر ، مشکلات شخصی یا روانی یکی از زوجین و انتقام تلافی جویانه در برابر شک و گمان های افراطی و نابجای همسر ان از دیگر عوامل خیانت زوجین محسوب می شود . خوب است بدانیم برقراری روابط نامشروع ، ریسک ابتلا به بیماری های خطرناک ، رسوایی ، متارکه ، طلاق ، رفتارهای باجگیرانه ، یا رشوه خواهی ، تهدید ، تولد فرزندان بی هویت و ....را به دنبال خواهد داشت..

منبع : خانه سلامت فاخره بهبهانی


خشونتخیانتروابط جنسی