اثر عمق کشت و تراکم بوته بر جوانه زنی و رشد گیاهچه کنگر فرنگی (Cynara scolymus)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,102

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_047

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

Abstract:

به نظور بررسی اثر عمق کشت و تراکم بوته بر جوانه زنی و رشد گیاهچه کنگر فرنگی (Cynara scolymus) آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک ای کامل تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج (1390) انجام شد. فاکتور اول شامل عمق های مختلف با 6 سطح ( 1 و 1/5 و 2 و 2/5 و 3 و 3/5 سانتیمتر) و فاکتور دوم تراکم های مختلف شامل 4 سطح ( 10 و 15 و 20 و 25 عدد بذر در واحد سطح) می باشد. بذور گیاه کنگر فرنگی در مساحت 10 متر مربع در 72 قطعه مساوی کشت شدند. نتایج نشان داد که تیمارها بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه شامل: درصد جوانه زنی، ارتفاع بوته، طول ساقه چه، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، وزن تر ساقه چه، وزن تر کل، وزن خشک ریشه چه، طول برگ، عرض برگ، وزن خشک برگ، تعداد برگ، وزن تر برگ و شاخص ویگور دوم در سطح 5 درصد تاثیر معنی داری (0.05≥p) دارند ولی بر وزن تر ریشه چه، وزن خشک ساقه چه، قطر طوقه، و شاخص ویگور اول تاثیر معنی داری ندارند. با استناد به نتایج حاصله مشخص شد که این گیاه طالب تراکم های بالاتر می باشد و تراکم های بالاتر بر سایر مولفه های رشد تاثیر مطلوب موثری خواهند گذاشت و همچنین بیشترین عمق برای کشت بذور کنگر فرنگی حداکثر تا 2/5 سانتی متر پیشنهاد می شود.

Authors

مینا بیگلری

کارشناس گیاهان دارویی و عضو انجمن علمی گیاهان دارویی

معصومه منصوری

کارشناس گیاهان دارویی و عضو انجمن علمی گیاهان دارویی

پژمان قاسمی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ار

علی مهر آفرین

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد کشاو

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Kicikgergin C, Aydin AF, Ozdemirl er-Erata G, Mehmetcik_G, Kocgak-Toker N, ...
  • Rottenberg, A., and D. Zohary, (2008).The wild ancestry of the ...
  • Scaglione D, Acquadro A, Portis E, Taylor CA, Lanteri S, ...
  • نمایش کامل مراجع