سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر نوع و درصد گوشت بر میزان آکریل آمید و خصوصیات کیفی برگرها

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 995

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCFOODI21_1097

Index date: 23 February 2014

بررسی اثر نوع و درصد گوشت بر میزان آکریل آمید و خصوصیات کیفی برگرها abstract

هدف: با توجه به نگرانی های روز افزون وجود ترکیب سرطان زای آکریل آمید در مواد غذایی حرارت دیده و آماده مانند انواع فرآورده های گوشتی هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر درصد و ن وع گوشت بر میزان آکریل آمید در برگرها می باشد. مواد و روش ها: نمونه های برگر با دو نوع گوشت گوساله و مرغ و درصدهای 30، 60، 90 فرموله و کباب شدند. پارامترهای رطوبت، چروکیدی، پروتئین، قند کل، آزمون حسی و آکریل آمید مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری در قالب طرح کاملاً تصادفی و با نرم افزار minitab16 انجام شد. میانگین ها به کمک آزمون دانکن (p<0/05) با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج و بحث: نتایج حاکی از اثر معنی دار نوع و درصد گوشت (گوساله و مرغ) بر کلیه ویژگی های مورد مطالعه بود (p<0/05). میزان پروتئین و قند در نمونه های حاوی گوشت گوساله به ترتیب بیشتر و کمتر از نموه های حاوی گوشت مرغ بود. آکریل آمید در نمونه های حاوی گوشت مرغ کمتر از گوشت گوساله (20/14 درصد) بود که علت را این مر را می توان میزان پائین تر پروتئین گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گوساله نسبت داد. با افزایش درصد گوشت از 30 به 60 درصد میزان آکریل آمید افزایش و با افزایش درصد گوشت از 60 به 90 درصد میزان آکریل آمید کاهش یافت. همچنین نتایج آزمون حسی حاکی از این مطلب بود که بالاترین امتیاز پذیرش کلی مربوط به برگر 60 درصد گوشت گوساله بود که بیشترین میزان آکریل آمید را نیز دارا بود. نتیجه گیری کلی: به نظر می رسد مصرف گوشت های سفید می تواند خطر در معرض قرار گیری آکریل آمید را کاهش دهد. همچنین بر اساس نتایج پژوهش حاضر میزان گوشت مورد استفاده در فرمول برگرها نقش بسزایی در میزان تشکیل آکریل آمید خواهد دشت.

بررسی اثر نوع و درصد گوشت بر میزان آکریل آمید و خصوصیات کیفی برگرها Keywords:

بررسی اثر نوع و درصد گوشت بر میزان آکریل آمید و خصوصیات کیفی برگرها authors

مینا سعیدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

راضیه نیازمند

استادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد

هما بقایی

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مصطفی شهیدی نوقابی

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
استاندارد ملی ایران، 1379، اندازه‌گیری رطوبت در گوشت و فراورده‌های ...
جناب، ا، 1386، درسنامه جامع کارشناسی ارشد صنایع غذایی، ویرایش ...
تا 9 آبان 1392 - دانشگاه شیراز ...
متقی، م. هرور، م. اردبیلی، س. مهربانی، م. 1390. بررسی ...
Babji, A.S, Nuri, M.N, Suherman, J, and Chempaka, M.Y, 2000, ...
Huang, S, Shiau, C, Liu, T, Chu, C, and Hwang, ...
Franco, P, Salome, M, Kit, G, and Jdrgen, R, 2011, ...
Friedman, M, and Mottram, D, 2003. Chemistry, biochemistry and safety ...
Peiretti, P.G, Medana, C, Visentin, S, and Giancotti, V, 2011, ...
Prayson, B, McMahon, J, and Prayson, R, 2008, Fast food ...
Kaplan, O, Kaya, C, Ozcan, C, Ince, M, and Yaman, ...
Velioglu, H, Velioglu, S, Boyac, I, Yulmaz, I, and Kurultay, ...
Yuan, Y, Shu, C, Zhou, B, Qi, Y, and Xiang, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر نوع و درصد گوشت بر میزان آکریل آمید و خصوصیات کیفی برگرها" توسط مینا سعیدیان، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان؛ راضیه نیازمند، استادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد؛ هما بقایی، عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان؛ مصطفی شهیدی نوقابی، عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله برگر، آکریل آمید، گوشت گوساله، گوشت مرغ هستند. این مقاله در تاریخ 4 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 995 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف: با توجه به نگرانی های روز افزون وجود ترکیب سرطان زای آکریل آمید در مواد غذایی حرارت دیده و آماده مانند انواع فرآورده های گوشتی هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر درصد و ن وع گوشت بر میزان آکریل آمید در برگرها می باشد. مواد و روش ها: نمونه های برگر با دو نوع گوشت گوساله و مرغ و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر نوع و درصد گوشت بر میزان آکریل آمید و خصوصیات کیفی برگرها با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.