بررسی اثرات سطوح مختلف تنش شوری بر خصصویات جوانه زنی و رشد گیاه دارویی سیاه دانه (Nigella sativa)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 626

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_079

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

گیاهان دارویی از منابع عظیمی هستند که در صنایع مختلف نقش را ایفا می کنند. بطوریکه بیش از 70 درصد از داروهای مورد استفاده مردم کشورهای پیشرفته منشاء گیاهی دارند. همچنین رشد روز افزون جمعیت و کمبود منابع آبی (با توجه به روند افزایشی توسعهاراضی و کمبود اراضی زراعی مطلوب برای کشاورزی) در دنیا استفاده از گونه های مقاوم به شوری ا همیت زیادی دارد. این تحقیق با هدف مطالعه تأثیرات تنش شوری حاصل از Nacl و( Znso(4 و بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه های بذر سیاه دانه در شرایط آزمایشگاهی انجام گردید که بدین منظور پس از ضدعفونی بذور با هیپوکلرید سدیم و تهیه محلولهای لازم، اثرات تنش شوری تحت تأثیر غلظتهای مختلف (شاهد، 3، 5 و 7 میلی مولار) و در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی در 4 تکرار در شرایط آزمایشگاه و ژرمیناتور انجام و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرمافزار SAS صورت گرفت و میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن مقایسه شدند. نتایج تجزیه داده های آزمایش نشان داد که اثرات تیمار شوری Nacl و (Znso(4 بر طول ریشه چه و ساقه چه و وزن خشک ساقه چه در سطح آماری 1 درصد معنی دار بود. بیشترین طول ساقه چه در تیمار 7 میلی مول از نمک و 3 میلی مول از سولفات روی تولید شد و کمترین میزان رشد ساقه چه در تیمار 5 میلی مول از تیمار (Nacl + Znso(4 بدست آمد. اثرات تیمار شوری با (Nacl + Cacl(2 بر فاکتورهای طول ریشه چه و وزن خشک ساقه چه و ریشه چه در سطح آماری 1 درصد معنی دار بود و سایر خصوصیات مورد اندازه گیری تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند.

Authors

مرضیه آبسالان خانچه

دانشجوی مقطع کارشناسی گیاهان دارویی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - هوشیار، آ، 1368. روشهای آزمایشگاهی در گیاهشناسی . انتشارات ...
  • - دوازده امامی، سعید. رستم زاده، مینا. 1384. مقایسه گیاهان ...
  • Rathee.Ps , Sh _ Mishara, R .Kaushal .1 987. Activity ...
  • _ Hansen JT, Benghuzzi H, Tucci M, Cason Z, 2003. ...
  • نمایش کامل مراجع