مقایسه تاثیر شاخص حکمرانی بر عملکرد زیست محیطی کشورهای توسعه یافته عضو G7 و کشورهای منتخب عضو OPEC در بازه زمانی (2012-2000)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,057

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GETOROUD01_150

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1393

Abstract:

اهمیت وجود سلامت محیط زیست و اثر آن بر کیفیت زندگی انسانها بر کسی پوشیده نیست. به منظور حفظ و ارتقاء سلامت محیط زیست و مدیریت درست منابع طبیعی، تبیین و اعمال سیاست گذاری های صحیح زیست محیطی، راهکاری مهم بوده ، که این امر در گرو شناخت عوامل مؤثر بر عملکرد محیط زیست کشورها، تعریف شاخص های مناسب در جهت راهنمایی سیاست گذاران است . در تحقیق حاضر فرضیه ی تأثیر گسترده حکمرانی بر عملکرد جوامع در جهت حفظ و ارتقاء کیفیت محیط زیست ، مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا، به منظور بررسی و تحلیل اثر حکمرانی بر عملکرد زیست محیطی ، از شاخص عملکرد محیط زیستی کشورها (EPI) و میانگین شاخص های حکمرانی دو دسته از کشورهای توسعه یافته عضو G7 و منتخب عضو OPEC طی دوره (2000-2012) استفاده گردیده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد حکمرانی خوب عاملی مهم و تأثیر گذار در حرکت به سوی محیط زیستی سالم برای انسانها و ایجاد اکوسیستمی سرزنده و پویا است و بهبود شاخص های ششگانه حکمرانی با میزان کیفیت عملکرد دولتها و ملتها در جهت حفظ محیط زیست و سلامت اکوسیستم ارتباط مثبت دارد . از جمله ب هبود شاخص حق اظهار نظر و پاسخگویی، شرایطی را در جامعه پدید میآورد که مسؤولان را موظف به اجرای سیاست هایی چون ارتقاء کیفیت سیستم آب و فاضلاب، تأمین آب آشامیدنی سالم و بهبود کیفیت هوا مینماید که جزء مفاهیم اولیه ی حقوق شهروندی است . همچنین بهبود شاخص های کنترل فساد، اثربخشی دولت و حاکمیت قانون، به اجرای سیاستهای حفظ تنوع حیات وحش و جنگل ها ، از طریق برخورد شدید و قانونی با قاچاق چوب و شکار غیر مجاز و ...، کمک مینماید و ثبات سیاسی نیز توجه سیاستگذاران را پیرامون مسائل زیست محیطی و پویایی اکوسیستم جذب می نماید.

Authors

ابوالفضل شاه آبادی

دانشیار دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مریم صفایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مجتبی کریمی مهر

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بااوغلی، محمود (1392). "بررسی اجمالی بحران محیط زیست در ایران ...
  • بهرامی‌احدی، حمید (1388). "سیاست گذاری های سیاسی- حقوقی ایران در ...
  • خاتمی، سیدهادی و رفیعی، بهناز (1390). "ارزیابی خلاءهای قانونی زیست ...
  • environmentt performance ". The Maple Canadasه 6) Gunton Th. And ...
  • Halkos, G., Sundstrom, A. and Tzeremes, N. (2013), _ 'environmentl ...
  • Abelinde, Ch. (2012), :Human development and country govermance as determinates ...
  • The Pilot 2006 Environmentl Performance Index Report is available online ...
  • نمایش کامل مراجع