بررسی فراوانی وقوع حداکثر دبی و حداکثر بارش 24 ساعته با روش های گمبل و لوگ پیرسون تیپ 3 در حوضه آبریز نیاز (شهرستان طبس)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 909

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_004

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

Abstract:

رخدادها ی طبیع ی همچو ن سیل ، ا ز جمل ه مشکلات بش ر در زما ن گذشته و حا ل بوده اند. یکی از ضروریات مهار این بحران ها بررسی فراوانی وقوع و دوره بازگشت این قبیل رخدادها می باشد. تحلیل فراوانی وقوع به مجموعه روش هایی گفته می شود که با استفاده از قوانین احتمالات به بررسی احتمال تکرار یک پدیده در طول زمان می پردازد. هدف از این تحلیل ها، به دست آوردن دوره ی بازگشت وقایع اندازه گیری شده و تخمین مقدار یک واقعه به ازای دوره بازگشت مشخص می باشد که خارج از دامنه وقایع ثبت شده قرار دارد و برای طراحی پروژه ها از آن استفاده می شود. از جمله این تحلیل ها می توان به توزیع گمبل و لوگ پیرسون تیپ 3 اشاره کرد. در این مقاله با استفاده از این دو روش به بررسی احتمال وقوع حداکثر دبی و حداکثر بارش 24 ساعته در حوضه آبریز نیاز در شهرستان طبس پرداخته شده است. بررسی آماری بارندگی ایستگاه نیاز و دبی ایستگاه خرو در طی دوره آماری 19 ساله نشان داد که ضریب همبستگی برابر با 95 درصد (R(2)=0/95) و سطح معناداری آن مطلوب می باشد و گرچه رابطه همبستگی ضعیف است اما می توان نتیجه گرفت که با افزایش بارندگی 24 ساعته، مقدار دبی حداکثر نیز افزایش خواهد یافت. تحلیل فراوانی وقوع در طی 19 سال نشان داد که به احتمال 95 درصد حداکثر دبی بیش از 0/45 متر مکعب در ثانیه و حداکثر بارش 24 ساعته به احتمال 95 درصد بیشتر از 13 میلی متر در ثانیه خواهد بود.

Keywords:

سیل , تحلیل فراوانی وقوع , توزیع گمبل , لوگ پیرسون تیپ 3 , حوضه آبریز خرو و نیاز

Authors

احمد مزیدی

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه یزد

سمانه دهقانی زاده

دانشجو کارشناسی ارشد آب و هواشناسی کاربردی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :