ارزیابی سودمندی عملکرد کشت مخلوط نخود– جو تحت تنش خشکی و مصرف ورمی کمپوست

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 691

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0187

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

به منظور ارزیابی تأثیر کشت مخلوط نخود و جو و کود زیستی ورمی کمپوست، پژوهشی بصورت دو آزمایش جداگانه یکی در شرایط نرمال رطوبتی و دیگری در شرایط دیم هر یک بصورت فاکتوریل در سه تکرار در منطقه معتدل خرمآباد اجرا شد. فاکتور کود شامل کود آلی ورمی کمپوست، کود شیمیائی فسفات آمونیوم و کود تلفیقی (ورمی کموست + 50 درصد کود شیمیائی) و کشت مخلوط جو و نخود ( 75 % جو: 25 % نخود، 50 % جو: 50 % نخود و 25 % جو: 75 % نخود و کشت خالص جو و نخود) با سه تکرار انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که نسبت برابری زمین کل بر اساس وزن خشک علوفه تحت تأثیر متقابل محیط در کشت مخلوط قرار گرفت و در کلیه نسبت های اختلاط بالاتر از 1 بود. در نسبت های مختلف اختلاط، کاهش سهم نخود و یا افزایش سهم جو موجب کاهش تولید علوفه تر و بالعکس افزایش علوفه خشک گردید. میانگین میزان که نسبت برابری زمین کل بر اساس وزن خشک علوفه با مصرف کود تلفیقی، شیمیائی و زیستی ورمی کمپوست در کشت آبی به ترتیب 1/12، 1/05 و 1/10 و در کشت دیم به ترتیب 1/15، 1/08 و 1/14 بود، که نشان دهنده اهمیت ورود کود زیستی نسبت به شیمیائی در کشت مخلوط است. در مجموع، کشت مخلوط به عنوان یک سیستم کشاورزی پایدار، با توجه به برتری نسبت به تک کشتی های جو و نخود، برای شرایط دیم منطقه توصیه می گردد.

Authors

مسعود رفیعی

استادیار پژوهش، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

فاطمه عبدی پور

کارشناس ارشد زیست شناسی، آموزش و پرورش ناحیه ۲ خرم آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Kgheki, A. and Khalaghani, G. 1996. Sustainable agriculture in temperate ...
  • raian crop science congres. Esfahan Uni, "ه _ 1994. Production ...
  • _ Jat, R. S. and Ahlawat, I. P. S. 2004. ...
  • 10 in well watered condition and 1.15, 1.08 and 1.14 ...
  • نمایش کامل مراجع