جایگاه گلخانه های موقت چوبی در مقایسه با فلزی دائمی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,739

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_174

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

Abstract:

در گلخانه های سنتی بیشتر کشاورزان و سبزی کاران قدیمی مشغول فعالیت هستند که دانش بومی این افراد از گذشتگان خود به دست آمده و یا به مرور زمان تجربه اندوزی کردهاند و این پشتوانه محکمی برای تولید موفق آنها میباشد. در این گلخانه ها تولید بصورت خانوادگی بوده به همین سبب هزینه تولید هر واحد محصول کاهش مییابد. قیمت احداث هر متر مربع گلخانه چوبی 1/5 برابر گلخانه های مدرن میباشد. تولید در گلخانه های سنتی به دلیل اینکه از سیستم های گرما یشی و سرمایشی مناسبی استفاده نمیشود و ممکن است در بعضی از مواقع سال بواسطه درجه حرارت محیط، هیچگونه محصولی درون گلخانه تولید نمیشود. تقریبا 130 تن در هکتار است که نسبت به گلخانه های مدرن حداقل تولید را دارد. پایین بودن هزینه تولید هر واحد محصول، استفاده از دانش بومی و نیروی کار خانوادگی، عدم نیاز به سرمایه زیاد برای احداث گلخانه چوبی و موارد دیگر، پایین بودن عملکرد در واحد سطح را جبران می نماید. این مسئله به نحوی است که با توجه به تسهیلات بانکی کم بهره که به گلخانه های مدرن تعلق میگیرد و توجه خاص سازمانهای متولی، نه تنها تولید در گلخانه های سنتی متوقف نشده است بلکه طی سالیان اخیر تولید سبزی و صیفی و گل و گیاهان زینتی در گلخانه های چوبی ادامه داشته است . لذا توجه و حمایت از گلخانه داران سنتی، آموزش و هدایت و ترغیب این تولیدکنندگان به سمت احداث گلخانه های مدرن، عرضه تسهیلات بلاعوض یا کم بهره به این کشاورزان خرده پا و اجرای طرح های تحقیقاتی در راستای بهبود تولید از مواردی است که می تواند در ارتقاء وضعیت معیشتی اینگونه تولیدکنندگان و عرضه محصولات سالم به بازار نقش موثری داشته باشد.

Authors

علی فرهادی

عضو هیئت علمی و کمیته تحقیقات گیاهان گلخانهای مرکز تحقیقات کشاورزی و

سعید ملک

عضو هیئت علمی و کمیته تحقیقات گیاهان گلخانهای مرکز تحقیقات کشاورزی و

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آمارنامه کشاورزی، 1383 تا 1387، اداره آمار و خدمات رایانه ...
  • پاول، وی، ن. 1374. مدیریت گلخانه (ترجمه) سازمان پارکها و ...
  • فرهادی، ع. و پ. جعفری. 1383. بررسی مسائل و مشکلات ...
  • Prasad, S. and U. Kumar 2003 . Greenhouse management for ...
  • نمایش کامل مراجع