🔷دو دستور العمل زیبا از امام جواد علیه السلام در رسیدن به خوشبختی و عاقبت بخیری
بسم الله الرحمن الرحیم
🏴 شهادت مظلومانه حضرت جواد الائمه امام محمدتقی علیه السلام تسلیت باد
✅اسماعیل بن سهل می گوید : به ابوجعفر( امام جواد علیه السلام ) نامه نوشتم و درخواست کردم : چیزی به من یاد دهید که با انجام آن در دنیا و آخرت با شما باشم .
✅حضرت جواد الائمه علیه السلام در پاسخ به خط شریف خود که من آن را می شناختم نوشتند :
✅« اکثر من تلاوه انا انزلناه و رطب شفتیک بالاستغفار ، سوره قدر را زیاد بخوان و لبهایت را با استغفار تر نگهدار ( یعنی مدام استغفار کن ).
📚ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ، ص: 165.
✍نکته
✅این دو راهکار تربیتی و نردبان تکامل انسانی را که امام جواد علیه السلام بیان نموده است ، در روایات متعدد از سایر معصومین علیهم السلام نیز فراوان مورد تشویق و تاکید قرار گرفته است .
✅ مخصوصا استغفار و پشیمانی از گناه و کارهای ناشایست که در آیات متعدد قرآن کریم نیز مورد تاکید قرار گرفته و یکی از دو عامل رفع عذاب دنیوی بیان شده است .
✅چنانکه در آیه 33 انفال می فرماید :« و ما کان الله لیعذبهم و انت فیهم و ما کان الله معذبهم و هم یستغفرون ، خدا مردم را عذاب نمی کند تا تو( رسول خدا ص) در بین ایشان هستی و خدا آنان را بکیفر نمی رساند و حال آنکه ایشان (از گناهانشان) آمرزش می طلبند ».
✅در مورد خواندن مکرر سوره انا انزلناه نیز روایات متعدد از معصومین علیهم السلام نقل شده بعنوان نمونه از امام رضا علیه السلام نقل شده است که فرمودند :
هر مومنی که به زیارت قبر مومنی برود و سوره انا انزلناه را هفت بار بخواند خدای سبحان آن مومن و صاحب قبر را می آمرزد ".
📚وسایل الشیعه، ج3 ، ص227.