آیا اجاره کارت بانکی جرم است؟؟

25 اسفند 1402 - خواندن 4 دقیقه - 3943 بازدید


امیرحسین صفدری محقق و پژوهشگر علم حقوق

کلاهبرداری به واسطه رسید های بانکی جعلی و اجاره کارت های بانکی

این روزها ما شاهد پیشرفت سریع تکنولوژی و فناوری در جهان هستیم که می توان گفت اکثر افراد در جامعه به فضای اینترنت یا آشنایی دارند یا دسترسی دارند و نمیتوانیم تاثیر این پدیده را در زندگی بشر نادیده بگیریم که همین مسله هم بی شک سبب شده تبلیغات زیادی جهت خرید به صورت آنلاین رواج پیدا کند که ممکن است عده ای از افراد سودجو دست به سواستفاده از مردم در این فضا بزنند.

بحث مهمی که پیرامون این مسله وجود دارد اجاره کارت یا حساب های بانکی توسط افراد کلاهبردار و سودجو به منظور پوشش دادن فعالیت های مجرمانه خود از جمله: کلاهبرداری، شرطبندی، فرار از پرداخت مالیات، پولشویی، اقدامات تروریستی و... می باشد، به همین منظور باید به تمام مردم این آگاهی را داد که هرگز و هرگز فریب این افراد سودجو را نخورید و اگر فردی به شما پیشنهادی داد مبنی بر اجاره کارت یا حساب بانکی خود به او یا افراد دیگر هرگز قبول نکنید، چرا که بی شک برای شما مشکلات جبران ناپذیری به وجود می آورد.

باید به تمام هموطن های عزیز این هشدار را بدهم که مطابق قوانین موجود در کشور ما مسئولیت تمام تراکنش ها و مبادلاتی که از طریق حساب و کارت های بانکی به نام شما انجام می شود بر عهده دارنده اصلی آن کارت می باشد و هیچ ادعایی مبنی بر اجاره دادن حساب بانکی یا کارت عابر بانک برای مراجع قانونی، مالیاتی، انتظامی و قضایی مسموع نخواهد بود.

اگر شما کارت بانکی خود را اجاره بدهید و آن فرد اجاره کننده با حساب بانکی شما فعالیت مجرمانه ای انجام بدهد شخص شما به عنوان صاحب اصلی حساب مسئول هستید و نمی توانید به این مسله استناد کنید که بنده کارت بانکی خود را اجاره دادم و از این مسله اطلاعی نداشتم و... پس آگاه باشید و حساب بانکی خود یا کارت بانکی خود را به هیچ فردی حتی نزدیک ترین فرد به خود اجاره یا امانت ندهید چرا که ممکن است مشکلات زیادی گریبان گیر شما بشود.

متاسفانه این روزها به کمک هوش مصنوعی و برخی از نرم افزارها به راحتی می توان از دیگران کلاهبرداری کرد یکی از این نرم افزار های معروف نرم افزاری است تحت عنوان رسید ساز که در اکثر مواقع کاسبان را قربانی کلاهبرداری میکند به این صورت که این نرم افزار تقلبی و جعلی اقدام به ساخت رسید بانکی جعلی می کنند که عینا شبیه به رسید های واقعی است، در صورتی که آن رسید کاملا جعلی است و تشخیص جعلی بودن آن کمی سخت می باشد اما اگر هوشیار باشید به راحتی می توانید تشخیص بدهید.

بهتر است وقتی فردی که به شما بدهکار است یا از شما خرید می کند و می خواهد اینترنتی یا همان آنلاین پول را برای شما واریز کند و رسید واریزی را به شما نشان داد، شما باید ابتدا به موجودی حساب خود نگاه کنید و در صورتی که وجهی به حساب شما واریز شده بود به آن رسید اعتماد کنید، و این حرف ها که ممکن است سامانه پیامکی بانک مشکل داشته باشد و یا شاید پیامک واریزی با کمی تاخیر بیاید و حرف هایی از این دست را هرگز قبول نکنید چرا که اگر تعارف کنید و یا بدون شناخت از طرف مقابل به او اعتماد کنید ممکن است قربانی کلاهبرداری شوید.