رژیم قلیایی

12 تیر 1402 - خواندن 3 دقیقه - 1423 بازدید

رژیم غذایی قلیایی اولین بار توسط دکتر ویلیام هوارد تشریح شد . او معتقد بود که تجمع اسید در بدن به ایجاد افزایش وزن ، خستگی و بعضی از بیماری های مزمن کمک می کند . مواد غذایی مورد استفاده می توانند میزان اسید موجود در بدن را افزایش و یا آن را کاهش دهند و مواد غذایی قلیایی از جمله موادی هستند که بار اسیدی بدن را کاهش می دهند . نوشابه های گازدار مثالی عینی برای مواد غذایی اسید زا است . شارلوت واتس متخصص تغذیه در مورد غذاهای اسیدی می گوید : مشکل این است که بسیاری از غذاها در رژیم غذایی ما مانند گوشت و غلات عمل آوری شده به شدت از اسید تشکیل شده اند . وی معتقد است که : « اصل کلی در رژیم غذایی این است که میوه ها و سبزیجات بدن را قلیایی کرده و مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت ، حبوبات و غذاهای فرآوری شده آن را اسیدی می کنند . اما پروتئین برای سلامت بدن ضروری است ولی نیازی به خوردن بیش از اندازه از آن نداریم . برای حفظ یک سیستم سالم قلیایی ما باید 80 درصد غذاهای قلیایی و 20 درصد از بهترین غذاهای اسیدی را انتخاب کنیم » 


نشانه های اسیدی بودن بیش از حد بدن:

- مخاط-خلط زیاد

- سرفه مزمن

- درد قفسه سینه

- خستگی مزمن

- مشکلات سینوسی

- پوکی استخوان

- بیماری عصبی مانند آلزایمر ،پارکینسون

- عفونت های مثانه و کلیه

- نقص سیستم ایمنی

- مشکلات پوستی مانند آکنه

- دیابت

- درد مفاصل و عضلات

یکی از بهترین کارها برای داشتن یک رژیم غذایی قلیایی اضافه کردن لیمو به غذا و نوشیدن مقدار کافی آب است . اکثر مردم گمان می کنند میوه های خانواده مرکبات حاوی اسید هستند اما لیمو و لیموترش قلیایی ترین غذاهای موجود هستند . این مرکبات با وجود خاصیت اسیدی ابتدایی ، تاثیری قلیایی بر بدن دارند .

نتیجه اینکه قلیایی کردن تنها اضافه کردن برخی مواد به رژیم غذایی نیست بلکه دوری کردن از برخی غذاها هم هست برای مثال قهوه ، گوشت ، فست فود و شیرینی جات . برای روزهای اول به خودتان سختی دهید و سپس هنگامی که تاثیر آن را دیدید گوشت و قهوه را بخورید اما در حد اعتدال و این نکته را در زندگی خود رعایت کنید که کلید اصلی حفظ سلامتی بدن ، تعادل در مصرف مواد غذایی است .