سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر نیاز بهاره سازی و طول روز بر بیان ژن های زمان گلدهی در غلات

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,277

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCFBIO01_012

Index date: 17 July 2011

تأثیر نیاز بهاره سازی و طول روز بر بیان ژن های زمان گلدهی در غلات abstract

در این پژوهش پاسخ نیاز بهاره سازی در بذرهای جو (Hordeum vulgare Lو گندم نان Triticumaestivum L. در دو فاز مورد بررسی قرار گرفت. از یک سو بذرهای مرطوب به منظور بهارهسازی، در محیطی تاریک درمعرض سرما قرار گرفتند و از سوی دیگر تسریع نمو و ورود به فاز زایشی به عنوان فرایندی متأخر نسبت به بهاره سازی ارزیابی گردید. بیان ژن VERNALIZATION1 در مریستم انتهایی و برگ های در حال رشد بهتدریج طی دوره تکمیل نیاز بهاره سازی در گیاهچه ها افزایش یافت. این افزایش بیان ژن در شرایط تاریک و مستقل از بیان ژنVERNALIZATION2 صورت گرفت که همسو با فرضیه افزایش بیان ژن VRN1 تداوم سرما و مستقل از مسیرهای پاسخ گلدهی به طول روز بودبیان ژنVRN1 پس از دوره تکمیل نیاز بهاره سازی نیز در مریستم انتهایی ساقه و برگ ها همچنان تداوم یافت که این امر با تسریع القای گلدهی و کاهش بیان ژنVRN2 در برگ ها همراه بود. افزایش سطح بیان ژنVRN1 در گیاهان بهاره سازی شده با طول دوره بهاره سازی بذرها همبستگی داشت. طول روز بر سطح بیان ژنVRN1 در مریستم انتهایی و همچنین در برگ ها تأثیری نداشت، بااینحال در برگ گیاهانی که تیمار تکمیل نیاز بهاره سازی بر بذرشان اعمال شده بود بیانژنVRN1 در طول روزهای بلند افزون تر بود. ژنFT1 در طول روز بلند تنها در برگ گیاهان بیان گردید که ممکن است این امر مرتبط با افزایش بیان ژن VRN1 باشد. افزایش بیان ناشی از روزهای بلند در ژنVRN جهت القای فاز زایشی در گیاهان ضرورتی نداشت هر چند که ممکن است به عنوان عاملی تسریع گر در مراحل نموی متأخر در فاز زایشی تأثیرگذارباشد

تأثیر نیاز بهاره سازی و طول روز بر بیان ژن های زمان گلدهی در غلات Keywords:

تأثیر نیاز بهاره سازی و طول روز بر بیان ژن های زمان گلدهی در غلات authors

شهریار ساسانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه،

سیروس محفوظی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر،

رضا توکل افشاری

دانشگاه تهران

بن ترواسکیس

CSIRO, Division of Plant Industry, Canberra, ACT, Australia

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Chang S., Puryear J. and Cairney K. 1993. A simple ...
Corbesier L, Vincent C., Jang S., Fornara F., Fan Q., ...
Distelfeld A., Li C. and Dubcovsky J. 2009. Regulation of ...
Dubcovsky J., Loukoianov A., Fu D., Valarik M., Sanchez A. ...
Hemming M.N., Peacock W.J., Dennis E.S. and Trevaskis B. 2008. ...
Limin A.E. and Fowler D.B 2006. Low -temperature tolerance and ...
Loukoianov A., Yan L., Blechl A., Sanchez A. and Dubcovsky ...
Mahfoozi S., Limin A.E. and Fowler D.B. 2001. Developmental regulation ...
Purvis O.N 1934. An analysis of the influence of temperature ...
Trevaskis B., Hemming M.N., Dennis E.S. and Peacock W.J. 2007a. ...
Trevaskis B., Tadege M., Hemming M.N., Peacock W. and Dennis ...
Turner A., Beales J., Faure S., Dunford R.P. and Laurie ...
Yan L, Loukoianov A., Tranquilli G., Helguera M., Fahima T. ...
Zadoks, J.C., Chang, T.T. and Konzak, C.F. 1974. A decimal ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر نیاز بهاره سازی و طول روز بر بیان ژن های زمان گلدهی در غلات" توسط شهریار ساسانی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه،؛ سیروس محفوظی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر،؛ رضا توکل افشاری، دانشگاه تهران؛ بن ترواسکیس، CSIRO, Division of Plant Industry, Canberra, ACT, Australia نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جو، گندم، بهاره سازی، فتوپریود، بیان ژن، هستند. این مقاله در تاریخ 26 تیر 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2277 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این پژوهش پاسخ نیاز بهاره سازی در بذرهای جو (Hordeum vulgare Lو گندم نان Triticumaestivum L. در دو فاز مورد بررسی قرار گرفت. از یک سو بذرهای مرطوب به منظور بهارهسازی، در محیطی تاریک درمعرض سرما قرار گرفتند و از سوی دیگر تسریع نمو و ورود به فاز زایشی به عنوان فرایندی متأخر نسبت به بهاره سازی ارزیابی گردید. ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر نیاز بهاره سازی و طول روز بر بیان ژن های زمان گلدهی در غلات با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.