ارزیابی اثرات دو نوع اسمولیت پرولین و گلایسین بر پارامترهای فتو سنتزی ارقام ایرانی و خارجی انگور در شرایط تنش خشکی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,088

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_625

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

خشکی از مهمترین عواملی است که فتو سنتز را در گیاهان از طریق تاثیر باز و بست شدن روزنه های و تخریب کلروپلاست تحت تاثیر قرار می دهد. پرولین و گلایسین بتائین دو نوع اسمولیت هستند که می توانند از اثرات مضر خشکی در گیاه بکاهند. بدین منظور ازمایشی در قالب طرح فاکتوریل با پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار روی چهار رقم خوشناو، پیکانی، پرلتو فیلم سیدلس در کلکسیون انگور تاکستان انگور اجرا گردید. برای ایجاد تنش خشکی، 70 درصد از آب مورد نیاز گیاه به آن ها داده شد و تیمارهای شاهد (صفر)، پرولین (10mM) و گلایسین بتائین (15mM) در چهار محله ( پیش از گلدهی، گلدهی (30-20 درصد گل ها باز شده اند) غوره، شدن و رنگ گرفتن خوشه های انگور) ر روی بوته ها محلول پاشی شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که تیمار گلایسین بتائین باعث بهبود پارامترهای فتوسنتزی گشاه می شود به طوری که مقایسه میانگین ها نشان می دهد بیشترین میران فتوسنتز، هدایت روزنه ای وتعریق مربوط به تیمار گلایسین بتائین است. از طرفی دمای برگ را نشان از وضعیت تعرق گیاه دارد در تیمار گلایسین بتائین دارای کمترین مقدار است که حاکی از وضعیت بهتر آبی نسبت به شاهد است. هر دو تیمار پرولین گلایسین بتائین باعث افزایش مقدار کلورفیل برگ ها نسبت به شاهد شد از طرفی همبستگی بالایی که بین مقدار کلروفیل و میزان فتوسنتز به دست امد گویای آن است که پرولین و گلایسین بتائین می توانند با افزایش تعداد رنگدانه های کلروفیل باعث افزایش فتوستنز در گیاه در شرایط تنش خشکی شوند.

Authors

مهدی محمد زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشدباغبانی دانشگاه زنجان

ولی ربیعی

استادیار دانشگاه زنجان

محمد علی نجاتیان

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کافی. .. برزوئی. ا.، صالحی، _ _ معصومی0ع. و نباتی. ...
  • -Ashraf, M. and Foolad, M.R. 2007. Role of glycine betaine ...
  • -Yang, X. 2005. Photosynthesi _ is improved by exogenous glycinebetaine ...
  • نمایش کامل مراجع