سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) بر الگوی تسهیم ماده خشک بوته دورگ های دیررس ذرت

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 953
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT10_705

Index date: 17 October 2014

اثر باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) بر الگوی تسهیم ماده خشک بوته دورگ های دیررس ذرت abstract

به منظور بررسی تأثیر کاربرد باکتری های ازوتوباکتر کروئو کوکوم، آزوسپیریلوم لیپوفروم ، آزوسپیریلوم برازیلنس و پسودوموناس فلورسنس بر میزان تجمع و الگوی تسهیم ماده خشک اجزای بوته و شاخص برداشت دورگ های ساده دیررس ذرت 700، 704 و دورگ امیدبخش B73×K18 آزمایشی در قالب بلوک های کامل تصادفی در سال های 1383 و 1384 در مزرعه پژوهشی مؤسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال و بذر کرج در سه تکرار اجرا گردید .تیمارهای آزمایش تلقیح بذرهای این دورگ ها با هریک از باکتری ها به تنهایی و یا با مخلوط دو یا سه باکتری با یکدیگر و عدم تلقیح باکتریایی (شاهد ) بودند. در زمان رسیدگی فیزیولوژیک وزن دانه ، وزن خشک کل بوته ، ساقه، برگ ها، گل تاجی، پوشش های بلال و چوب بلال و شاخص برداشت تعیین شدند. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که به جز وزن خشک گل تاجی و پوشش بلال، سایر ویژگی های مورد بررسی تحت تأثیر اثر متقابل سال، دورگ ها و PGPR قرار گرفتند و بالاترین وزن خش ک بوته ، برگ ها، ساقه، و چوب بلال و بیشترین وزن خشک بلال ، دانه و شاخص برداشت در سال دوم به ترتیب به دورگ SC704 و دورگ SC700 تلقیح شده با باکتری های سه جنس مربوط بود. همچنین در هر سه دورگ در دو سال آزمایش تیمار تلقیح بذر با باکتری های سه جنس بیشترین تأثیر بر تسهیم ماده خشک را داشته و سبب افزایش 48، 15، 4 و 30 درصدی به ترتیب تسهیم ماده خشک به بوته، برگ ها، ساقه و دانه و افزایش 34 درصدی شاخص برداشت نسبت به شاهد (عدم تلقیح ) شده و پس از آن ، تلفیق باکتری های ازوتوباکتر و پسودوموناس ، ازوتوباکتر و پسودوموناس به تنهایی به ترتیب در مرتبه های بعدی قرار گرفتند

اثر باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) بر الگوی تسهیم ماده خشک بوته دورگ های دیررس ذرت Keywords:

ذرت , تسهیم ماده خشک , شاخص برداشت و باکتری های محرک رشد

اثر باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) بر الگوی تسهیم ماده خشک بوته دورگ های دیررس ذرت authors

آیدین حمیدی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال(کرج)

رجب چوکان

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر(کرج)

احمد اصغرزاده

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

امیر قلاوند

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس(تهران)

مقاله فارسی "اثر باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) بر الگوی تسهیم ماده خشک بوته دورگ های دیررس ذرت" توسط آیدین حمیدی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال(کرج)؛ رجب چوکان، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر(کرج)؛ احمد اصغرزاده، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب؛ امیر قلاوند، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس(تهران) نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ذرت، تسهیم ماده خشک، شاخص برداشت و باکتری های محرک رشد هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 953 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی تأثیر کاربرد باکتری های ازوتوباکتر کروئو کوکوم، آزوسپیریلوم لیپوفروم ، آزوسپیریلوم برازیلنس و پسودوموناس فلورسنس بر میزان تجمع و الگوی تسهیم ماده خشک اجزای بوته و شاخص برداشت دورگ های ساده دیررس ذرت 700، 704 و دورگ امیدبخش B73×K18 آزمایشی در قالب بلوک های کامل تصادفی در سال های 1383 و 1384 در مزرعه پژوهشی مؤسسه تحقیقات ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت طبقه بندی شده است.