اثر سطوح مختلف اکسیژن بر میزان فلورسانس کلروفیل گیاه خیار در سیستم آبکشت

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,294

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_023

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

Abstract:

یکی از مشکلات عمده در سیستم آبکشت کمبود اکسیژن موجود در آب می باشد که باعث آسیب به ریشه و کاهش عملکرد گیاه می باشد. فلورسانس کلروفیل می تواند به عنوان یک روش سریع برای شناسایی و تعیین تحمل گیاه به استرس های محیطی به کار رود. بذور خیار (Cucumber sativum L.) در گلدانهای یونولیتی حاوی پرلایت کشت شدند. بعد از دو برگی شدن نشاءها به داخل سطلهای حاوی محلول غذایی که شیلنگ اکسیژن نیز در داخل آنها قرار داشت منتقل شدند . س طوح اکسیژن برای هر تیمار با استفاده از شیری که بر روی شیلنگ قرار داشت در سه سطح 8/1 میلیگرم در لیتر 6/3 میلیگرم در لیتر و 8/5 میلیگرم در لیتر با استفاده از اکسیژنمتر تنظیم شد. آزمایش در 3 تکرار انجام شد و بعد از اینکه گیاهان به مرحله 6 تا 7 برگی رسیدند میزان فلورسانس کلروفیل با استفاده از دستگاه فلورومتر اندازهگیری شد . نتایج نشان داد که کمترین میزان فلورسانس کلروفیل حداقل و بیشترین میزان فلورسانس کلروفیل متغیر به حداکثر که همبستگی خوبی با عملکرد کوانتومی فتوسنتز دارد، در تیمار 8/5 میلی گرم در لیتر اکسیژن بدست آمده است. در حقیقت زمانی که از سطح اکسیژن 8/5 میلیگرم در لیتر استفاده شد میزان فتوسنتز برگ و عملکرد فتوشیمیایی کوانتوم در حد بالاتری بوده و گیاه حداکثر نور جذب شده را صرف واکنشهای فتوشیمیایی نوری کرده است

Authors

عبدالرضا سجادی نیا

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا همدان

اصغر رحیمی

استادیار گروه زراعت

حمیدرضا روستا

استادیار باغبانی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رحیمیان، حسین. کوچکی، علی‌رضا و زند، اسکندر. 1379. فتوسنتز و ...
  • Bron, I. U. Riberio, V. and Azzolin, M. 2004. Chlorophil ...
  • Goncalves, B. Moutinho-P eriera, J. Santos, A. Silva, AP. Bacelar, ...
  • Hak, R. Rinderl e-Zimmer, U. Lictenthaler, H. K. and Nater, ...
  • Maxwell, K., and Johnson, G. N, 2000. Chlorophyll fluorescence a ...
  • Percival, G.C. and Henderson, A. 2003. An assessment of the ...
  • نمایش کامل مراجع