فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات میان رشته ای در رسانه وفرهنگ، با هدف اصلی گسترش و تبیین دیدگاههای نظری و ارائه دستاوردهای پژوهشی بدیع در حوزه ارتباطات و رسانه ها در سال۱۳۸۹ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات) راه اندازی شده است.
این مجله حاصل مقالات منبعث از پژوهشهایی است که به تحلیل و ارزیابی نقش رسانه ها در فرهنگ، ارتباطات انسانی و اجتماعی، مسائل پیرامون رسانه های سنتی و رسانه های نوین از جمله سیاستگذاری، تولید و مصرف محتوای رسانه ها، افکار عمومی، حوزه های نوپدید مطالعات ارتباطاتی (ارتباطات علم و فناوری، ارتباطات محیط زیست، ارتباطات مخاطره، ارتباطات بحران) و روششناسی می پردازد.
با توجه به اهمیت رویکردهای نوینی چون بین رشته ای و میان رشته ای، انتقادی، پسامدرنیستی، پسااستعماری، در کنار رویکردهای سنتی، این نشریه از پژوهشهای مختلف و متنوع در این زمینه استقبال میکند. همچنین با توجه به اهمیت نظرات مخاطبان در ارتقاء سطح مجله و ایجاد رضایت در نویسندگان، از متفکران، پژوهشگران و استادان این حوزه تقاضامندیم، این نشریه را همچون گذشته از دیدگاه های ارزشمند خود بهره مند سازند.
این مجله برای دستیابی به اهدافش محورهای خاصی را معرفی میکند؛ اما محورها محدود به موارد گفته شده نیستند؛ بدیهی است از مقالات نوآورانه استقبال میشود. برخی از محورهای مورد توجه مجله عبارتند از:
دین، اخلاق، و حقوق درارتباط با رسانه ها
مطالعات تاریخی در ارتباطات و رسانه ها
مطالعات در حوزه زبان و محتوای رسانه ها
مدیریت و سیاست گذاری رسانه ها
بازی، هنر و زیبایی شناسی در رسانه ها
مطالعه در حوزههای نوین ارتباطات (علم و فناوری، محیط زیست، مخاطره و بحران)
روششناسی و رویکردهای نوین در مطالعات رسانهها و فرهنگ
علوم شناختی و روانشناسی در رسانه ها و ارتباطات
مطالعات فرهنگی
مطالعات افکار عمومی و سیاست در ارتباطات و رسانه ها
بازاریابی، تبلیغات و پروپاگاندا
مطالعات تطبیفی در موضوعات مطروحه