نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی، دستاوردهای پژوهشی محققان فارسی زبان را در زمینههای مختلف فرایندها و مواد پیشرفته و رشتههای وابسته به آن، در قالب مقالههای علمی منتشر میکند. این نشریه به زبان فارسی منتشر میشود و هدف آن انتشار نتایج پژوهشهای اساتید و محققان در شاخههای گوناگون فرایندها و مواد پیشرفته، گسترش و ارتقای پژوهش و ایجاد ارتباط و همکاری علمی بین محققان فارسی زبان است.
حوزه های تحت پوشش: نانومواد، بیومواد، مواد مرکب (کامپوزیتها)، مواد الکترونیکی، مواد مغناطیسی، مواد پلیمری جدید، نیمه هادیها، ابررساناها، سرامیکهای پیشرفته، پوششهای نوین، فرایندهای پیشرفته سنتز و تولید، توسعه، بهبود، مشخصهیابی و ارزیابی مواد مهندسی و خواص آنها
مقالههای ارسالی به نشریه نباید قبلا در نشریههای دیگر به چاپ رسیده باشند. مقالههای ارایه شده در کنفرانسها و مجامع علمی از این گفته مستثنی هستند و مانند مقالههای دیگر ارزیابی میشوند و در صورت تایید به چاپ میرسند. این نشریه مقالههای کامل، کوتاه و مروری را با ویژگیهای زیر میپذیرد:
۱. مقاله کامل (Article): در بردارنده نتایج و دستاوردهای اصیل و بدیع در یکی از شاخههای فرایندها و مواد پیشرفته و رشتههای وابسته به آن است. این گونه مقالهها بر اساس روشهای تجربی، محاسباتی (کامپیوتری) یا تحلیلی تالیف شدهاند و نتایج آنها به کاربردها، روشها، مفاهیم و مشاهدات جدید در زمینه فرایندها و مواد پیشرفته با هدف پیشبرد مرزهای علم و فناوری میپردازد. مقالههای کامل نباید از ۶۰۰۰ واژه (تقریبا ۱۶ صفحه نشریه به انضمام شکلها و جدولها) فراتر روند.
۲. مقاله کوتاه (Short Article): در بردارنده نتایج کوتاه و مختصر یک پژوهش اصیل در یکی از شاخههای فرایندها و مواد پیشرفته است. اصولا مقالههایی در این چارچوب قرار میگیرند که حجم دستاوردها و مطالب نوین آنها کمتر و محدودتر از مقالههای کامل باشد و بتوان آنها را در صفحات کمتری عرضه کرد. حجم این گونه مقالهها نباید از ۲۵۰۰ واژه (تقریبا ۶ صفحه نشریه شامل شکلها و جدولها) بیشتر باشد.
۳. مقاله مروری (Review Article): توسط اساتید و پژوهشگرانی نوشته میشود که در زمینهای خاص پژوهشها و مطالعات بسیاری انجام دادهاند و صاحب تالیفات متعدد در آن زمینه هستند. در این گونه مقالهها هدف ارایه نتایج جدید نبوده، بلکه آشنا ساختن جامعه علمی با سوابق و پیشرفتهای انجام شده در آن موضوع خاص است. مقالههای مروری دانش فعلی پژوهشگران را در زمینه مورد نظر روشن میسازد و راه را برای پژوهشهای آینده هموار میکند. این گونه مقالهها به انضمام شکلها و جدولها نباید از ۱۰۰۰ واژه (تقریبا ۲۴ صفحه نشریه) فراتر روند. مقاله مروری معمولا در پاسخ به دعوت سردبیر از یک محقق برجسته و صاحبنظر تالیف میشود. با این حال پژوهشگران واجد شرایط میتوانند مقالههای مروری پیشنهادی خود را همراه با فهرست تالیفات خود برای بررسی به دفتر نشریه ارسال کنند.